Daha temiz ve sağlıklı bir geleceğe giden yol, her gün verdiğimiz küçük kararlarla başlar. Bu nedenle sürekli olarak çevre üzerinde olumlu bir etki yaratmanın ve enerji, su ve diğer doğal kaynakları daha sorumlu bir şekilde kullanmanın yollarını arıyoruz. Gradient Canopy binasını sınırlı doğal kaynaklara talebi azaltmaya yardımcı olan döngüsel tasarım ilkeleri doğrultusunda inşa etmeye karar vermemizin nedeni de buydu. Döngüsel tasarımın amacı, malzemeleri mümkün olduğu kadar uzun süre kullanımda tutmaktır. Bu nedenle, kurtarılmış ve geri kazanılmış birçok malzemeyi binada kullandık.
Kurtarılmış kaynaklardan elde ettiğimiz 30'dan fazla ürünü Gradient Canopy binasının çeşitli yerlerine yerleştirdik. Bunların içinde normalde atık alanına gidecek geri kazanılmış ahşap, bisiklet park demiri, dolap, halı ve fayans gibi ürünler de yer alıyor. Kurtarılmış malzemelerin bu ölçekte kullanımı; binanın, toksik olmayan, ekolojik açıdan restoratif ve şeffaf bir malzeme ekonomisi oluşturmaya yardımcı olmayı amaçlayan International Living Future Institute (ILFI) Living Building Challenge (LBC) Materials Petal sertifikasını almasına katkıda bulundu.
Binanın büyüklüğünden dolayı, geri kazanılmış malzemeleri mümkün olan miktarlarda edinebilmek için çeşitli stratejiler geliştirmemiz gerekti. Örneğin, geri kazanılmış fayans veya halı gibi malzemeleri tedarik etmek zordu çünkü tasarım gereği bunlara çok fazla ihtiyaç vardı. Ayrıca bina genelinde kullanılan malzemeler, boyutları ve renkleri de tutarlı olmalıydı.
Temel stratejilerimizden biri, Google'ın kendi deposundaki malzeme stoğunu yeniden kullanmaktı. Bunun için, önceki projelerden kalan kullanılmamış yeni malzemelerin ve yıkımdan önce binalardan çıkarılan parçaların da bulunduğu depomuza başvurduk. Eldeki malzemeler arasından; kurtarılmış karo halıfleks, bisiklet park yerleri, seramik fayanslar ve akustik tavan kaplamalarını kullanmayı başardık.
Çeşitli yerel kaynaklardan geri kazanılmış ahşap, kullandığımız bir diğer kurtarılmış malzemeydi. Örneğin, inşaat sırasında çıkarılan ahşabı kullanarak binanın her yerine yerleştirdiğimiz bankları yaptık. Ayrıca, kurtarılmış ahşap tedarik etmek için yerel satıcıları da araştırdık. Bunlar da bisiklet alanlarındaki duvar kaplamaları ve Google Store'daki döşemeler gibi yerlerde kullanıldı.