Cum să fii un vecin de ajutor

Ruth Porat, Președinte și Director de investiții, Director financiar la Alphabet și Google, discută despre cum se integrează conceptul holistic al proiectului în comunitate.

5 minute

"Proiectarea extraordinară nu se limitează la un singur aspect: este o abordare holistică, complexă și ușor de folosit. Creează spații care încurajează colaborarea, în persoană sau virtuală."

– Ruth Porat, Președinte și Director de investiții, Director financiar la Alphabet și Google.

Care este relația ta personală cu Mountain View și zona din jur?

Am crescut în Palo Alto, după ce în copilărie am locuit în Regatul Unit și în Cambridge, Massachusetts. Tatăl meu a fost fizician la Centrul de acceleratoare lineare de la Stanford. Unul dintre motivele principale pentru care a ales să ne mutăm aici a fost vioiciunea, curiozitatea intelectuală și dorința de a face lucruri care nu s-au mai făcut. De exemplu, să construiască spărgătorul de atomi de la Stanford. Acest sentiment s-a amplificat dramatic de când ne-am mutat noi.

CFO-ul Google și Alphabet, Ruth Porat la COP26 în Glasgow, Scoția.

Ce este special la această regiune?

Cultura inovației de aici este contagioasă și e mereu subiectul zilei. Aproape toți ne dorim să facem diferența în lume – asta ne motivează la Google și Alphabet – și cred că asta îi motivează și pe mulți alții care aleg să trăiască și să lucreze aici. Ne dorim să creăm viitorul la care sperăm și cred că asta face din regiunea noastră unul dintre cele mai speciale locuri de pe planetă.

Care este relația dintre Google și Mountain View?

Încă din 1999, sediul Google a fost în Mountain View și credem că vom rămâne aici încă mulți ani. La Google, am ales această regiune pentru că ne place totul la ea. Ne place frumusețea golfului, apropierea de universități, mediul adecvat pentru familii și șansa de a lucra într-un oraș din mijlocul Silicon Valley.

Mulți dintre angajații noștri trăiesc și lucrează în Mountain View, iar noi credem cu tărie în a fi niște vecini buni. De-a lungul timpului, am investit milioane de dolari în comunitate, oferind granturi către Mountain View Educational Foundation pentru a susține educația în Științe, tehnologie, inginerie și matematică (STEM), fonduri pentru Mountain View Community Shuttle, granturi pentru serviciile de prevenție și intervenție în cazul persoanelor fără adăpost și proiecte de restaurare ecologică precum Charleston Retention Basin, ca să numim doar câteva.

Și suntem foarte mândri că, în fiecare an, angajații Googler fac mii de ore de voluntariat la organizații din Mountain View, inclusiv Agenția de Servicii Comunitare din Mountain View, Bursa de Biciclete din Silicon Valley, școlile din Mountain View și extraordinarul Muzeu de Istoria Computerelor.

Cum continuă Gradient Canopy și Bay View relația de durată dintre Google și regiune?

Gradient Canopy este prima noastră construcție de la zero din Mountain View și ne-am gândit mult cum să pregătim un proiect care să respecte viziunea autorităților pentru viitorul North Bayshore. Gradient Canopy regândește spațiul de lucru cu un design atent, care invită comunitatea înăuntru, se integrează armonios cu mediul natural, creează o valoare economică excelentă pentru oraș și susține angajații cărora le place să trăiască și să lucreze în Mountain View.

Încă dinainte de pandemie, o parte din magia spațiilor noastre de lucru de la Google a fost că acestea sunt niște locuri sănătoase, sustenabile și funcționale, în stil Google. Proiectarea extraordinară creează un loc în care oamenii vor să se afle, iar asta a reieșit din faptul că aproape jumătate din forța noastră de muncă a ales să se întoarcă odată ce birourile s-au redeschis în siguranță. Acum, prin intermediul proiectelor noastre de la zero, putem aduce multe dintre aceste angajamente și lecții în comunitatea locală. Suntem atenți la modul în care aceste spații pot interacționa cu comunitatea, creând rezistență și rezultate mai bune pentru sănătate.

O redare care prezintă vederea din holul centrului de evenimente Bay View spre peisaj cu un tunel de vânt NASA în fundal.

Spune-ne mai multe despre modul în care definește Google „o proiectare extraordinară”?

Proiectarea extraordinară nu se limitează la un singur aspect: este o abordare holistică, complexă și ușor de folosit. Ea combină oportunitățile de a socializa, a învăța, a colabora și a lucra individual. Creează spații care încurajează colaborarea, în persoană sau virtuală.

Cum se traduce asta în ideile specifice de la care a pornit proiectarea Bay View și Gradient Canopy?

Mottoul fondatorilor Google, „Utilizatorul e pe primul loc. Restul vine de la sine” a ghidat proiectarea birourilor noastre încă de la început. Pentru acest proiect, am avut ani de cercetări și date despre lucrurile care ajută angajații să fie cât mai productivi și mai creativi.

Prima idee pe care am explorat-o a fost să întoarcem biroul pe dos; să schimbăm relația dintre spațiile de lucru individual și cele de colaborare, precum și relația lor cu spațiile închise și cele deschise. Aceasta a însemnat trecerea de la birourile deschise, care nu permiteau lucrul individual concentrat, la separeuri. De partea cealaltă, trecem de la sălile de ședințe închise la o gamă mai mare de spații de colaborare, mai deschise și mai adaptabile, în funcție de colaborările din cadrul echipei. Tehnologia este, evident, importantă în aceste spații de colaborare, pentru a permite participarea colegilor de la distanță. Prezența acestor separeuri lângă spațiile dinamice de lucru în echipă înseamnă că oamenii pot schimba rapid mediul când au nevoie.

O redare a etajului doi și a satului de cartiere de echipe.

Următoarea idee se referă la beneficiile cognitive ale biofiliei. Încercăm de ani de zile să încorporăm designul biofilic în birourile noastre, aducând aspecte-cheie din natură în interior, precum materiale sănătoase, materiale naturale, modele, sunete, confort termic, fluxuri de aer ajustabile și iluminare circadiană.

Deși unii consideră aceste măsuri privind biofilia sau calitatea aerului o extravaganță, există și rațiuni financiare pentru a aduce mai mult din natură și mai mult aer curat la locul de muncă. Scopul final este să îmbunătățim viețile oamenilor, iar când angajații sunt sănătoși, fericiți și capabili să lucreze cât mai bine, toată lumea are de câștigat, inclusiv compania.

Cum se leagă toate acestea de obiectivele Google privind dezvoltarea centrată pe comunitate?

Scopul nostru este să avem conexiuni și să ne integrăm în comunitatea locală, cu spații vii, care pornesc de la spiritul comunităților în care lucrăm și trăim. Vedem valoarea pe termen lung a investiției în locuri care reflectă valorile noastre și pe ale comunității.

Publicat inițial în mai 2022