מבנה Gradient Canopy קיבל אישור Materials Petal במסגרת התוכנית Living Building Challenge (LBC) של International Living Future Institute (ILFI). במבנה הזה היה לנו חשוב ביותר למצוא דרכים לשלב חומרים לא רעילים שעוזרים לשקם את המערכת האקולוגית. לכן, חיפשנו דרכים לשלב במבנה לוחות עץ תעשייתי ממקורות מקיימים, ולנצל את התכונות של העץ – יכולת התחדשות וקיבוע פחמן.
שימוש בעץ תעשייתי הוא טכניקת בנייה שבה דוחסים שכבות עץ יחד במטרה ליצור קורות, עמודים, קירות, רצפות וגגות. כך ניתן לצמצם את פליטות הפחמן בתהליך הבנייה בהשוואה לשיטות בנייה מסורתיות. בסופו של דבר, השימוש בעץ התעשייתי בולט בהרבה חלקים במבנה, ויישמנו את מה שלמדנו כאן בפרויקטים אחרים של בנייה ב-Google.
התעניינו לא מעט זמן בפוטנציאל של העץ התעשייתי, כי תכונות הביופיליה שלו יוצרות מרחבי עבודה בריאים ופרודוקטיביים יותר עם מראה מעורר השראה. ביופיליה מתייחסת לשילוב של הטבע בעיצוב במטרה ליצור מרחבים שבהם אנשים משגשגים. היכולת לשלב רכיבי עץ חשוף במבנה לא רק מפחיתה את הצורך להוסיף עוד חומרים כמו צבע וחיפויים, אלא גם עוזרת לאנשים להרגיש חיבור לטבע אפילו כשהם נמצאים בתוך המבנה. לכן, כשהתחלנו לתכנן ולעצב את Gradient Canopy, בחנו בהתחלה את האפשרות להשתמש בעץ תעשייתי בכל חלקי המבנה, אבל גילינו שאין אפשרות ליצור מִפְתחים ארוכים כמו שרצינו. עם זאת, עדיין הצלחנו לשלב עץ בחלק מרכיבי המבנה הפנימיים.
ב-Gradient Canopy, רכיבי העץ התעשייתי משולבים בצורת קורות עץ בטכנולוגיית CLT – זהו סוג של עץ מהונדס שמורכב מכמה שכבות של לוחות עץ מנוסרים, שמודבקות יחד במטרה לשפר את קשיחות המבנה. בהתחלה השתמשנו ב-CLT בטפסות (התבניות ליציקת הבטון לשלד המבנה) בשביל ליצור את רצפות הבטון של הקומה הראשונה מעל הקרקע, כדי לספק חוזק מורכב. שילבנו את קורות ה-CLT כך שבמקום להסיר ולהשליך אותן (כמו שקורה בדרך כלל אחרי שהבטון מתייבש), הן הושארו במקומן ועכשיו הן משמשות גם כתקרת עץ חשופה של החללים בקומת הקרקע, וגם כמעקות סביב החצרות הפנימיות. השתמשנו בעץ גם בדלתות ובמשקופים ברחבי המבנה, במיוחד בתאי הפגישות ובחדרי הכנסים. חברי הצוות שלנו עבדו בשיתוף עם הספק כדי לקבל תווית של Declare לכל רכיבי הדלתות. האישור הזה עזר לנו לתת עדיפות לחומרי בניין בטוחים יותר מבחינת כימיקלים, וליצור סביבה בריאה יותר בחלקי המבנה הפנימיים.