מתחמי חצר פנימית

תכננו מתחמים מרכזיים כדי לעודד תנועה בין הקומות השונות ומפגשים לא רשמיים בין אנשים.

5 דקות

צילום: מארק וויקנס (Mark Wickens).

יש עשרים מתחמי חצר פנימית ב-Gradient Canopy. צילום: מארק וויקנס (Mark Wickens).

מאז ההקמה של Google, האמנו בלב שלם שההצלחה של החברה תלויה בעובדים שלנו. לכן, תמיד היה חשוב לנו לעצב את מרחבי העבודה כך שישרתו את כל הגוגלרים, ויתרמו לתחושות של שמחה ורווחה. ב-Gradient Canopy, אנחנו מתרכזים באנשים שמשתמשים במרחב. העדיפות הזאת מתבטאת באחד מהרעיונות המרכזיים של העיצוב: חלוקת המרחב הפנימי לשתי קומות בלבד. כאן, שולחנות העבודה ומרחבי הצוותים נמצאים בקומה העליונה, עם מספר "חצרות" פנימיות שמתחברות למרחבי שירות בקומה התחתונה, שבה יש חדרי ישיבות, חצרות ומרחבים שיכולים להכיל צוותים שלמים.

סביבות העבודה בקומה השנייה תוכננו בהתאם לעקרונות של קיימוּת, גמישות וסביבה שמאפשרת ריכוז. בנינו את כל הקומה העליונה, כולל החדרים והקירות, בבנייה טרומית, והיא מרוהטת בריהוט על גלגלים. תכנון כזה מאפשר גמישות. ניתן לשנות את המרחבים בקלות בלי לבזבז דבר, כי ניתן להשתמש באותם חומרים בדרכים שונות ובמיקומים חדשים. בקומה הזו יש אזור נרחב שמוקדש לסביבה שניתן להתרכז בה, ובקומה התחתונה יש מרחבים שיתופיים למנוחות במהלך היום, לגוף ולנפש.

החצרות הפנימיות בקומה הראשונה של Gradient Canopy עוזרות לצוותים בכך שאנשים עובדים קרוב יותר אחד לשני, ולכולם יש גישה לסביבות בריאות ופרודוקטיביות. במשרדים טיפוסיים, לרוב רואים מגוון אלמנטים של תוכניות ומרחבי שירות מעורבבים עם מתחמי עבודה. יש 20 חצרות בסך הכול, עם מדרגות פתוחות שמחברות בין שתי הקומות כדי לאפשר גישה נוחה למתקני השירות. בנוסף, הן מתפקדות כשטחים רב-תכליתיים וצוותים יכולים להשתמש בהם כמרחבים גמישים לשימושים שונים.

החצרות לא רק עוזרות להפריד בין אזורי עבודה לאזורי פעילות כדי שכולם יוכלו לעבוד בצורה מיטבית, הן גם מחברות את העובדים לטבע. כך גוגלרים נטענים בכוחות מחודשים במהלך היום. ידוע שעיצוב במיטבו משקף את הקשר העמוק בין הטבע לבין הבריאות שלנו. לכן, שילבנו בעיצוב של Gradient Canopy עקרונות של קרבה לטבע כדי לאפשר לעובדים לפרוח. עיצוב מהסוג הזה נקרא "עיצוב ביופילי". הוא מתאפיין במגוון מרחבים שמספקים גירוי של החושים השונים, בדומה למה שאנחנו מרגישים כשאנחנו מבלים בטבע. בחצרות אנשים נהנים מהיתרונות הפיזיולוגיים של תנועה גופנית. כשהם זזים מקומה לקומה הם מגלים במבנה מסלולים חדשים, שממריצים את החשיבה שלהם ומעודדים יצירתיות לאורך היום. הן גם מאפשרות כניסה של אור יום מחלונות הקומה העליונה אל הקומה התחתונה. כך השעון הביולוגי פועל בצורה תקינה.

צילום: מארק וויקנס (Mark Wickens).

סביבת העבודה בקומה השנייה תוכננה בהתאם לעקרונות העיצוב של הסתגלות וביופיליה. צילום: מארק וויקנס (Mark Wickens).

העיצוב של החצרות הפנימיות מסייע בחיבור של Gradient Canopy להקשר רחב יותר, ובחיבור בין אנשים למקום. כל חצר מעוצבת בהשראת אחת מארבעת הסביבות הגיאוגרפיות שמאפיינות את אזור המפרץ שבו אנחנו שוכנים: האוקיינוס, המפרץ, פוטהיל ורדווד. העיצוב לפי אזורים גאוגרפיים גם עוזר בהתמצאות כי המבנה מחולק לארבעה רבעים וכל אחד מהם מעוצב לפי אזור גאוגרפי שונה.

האלמנטים העיצוביים כמו, לוח הצבעים, יצירות האומנות, הריהוט והגימורים שיש בכל מתחם נבחרו בהתאם לכל אזור גיאוגרפי. הרבה מהאלמנטים האלה הם ניסיוניים וסוחפים, והם נותנים תחושה של בית מצד אחד, ומצד שני מעלים רגעי הפתעה מלהיבים לצוותים שעוברים בהם לאורך היום. למשל, באזור "אוקיינוס", אחת מהחצרות ששמה "Buoy Bay" מעוצבת בהשראת התנועה של האור שמשתקף על פני הראי של האוקיינוס. באזור הגאוגרפי "רדווד", חצר אחרת ששמה "Clover Camp" מעוטרת בריצוף עם פרחי חומעה שאופייניים לרדווד ומזכירים את שדות התלתן שפורחים על קרקע היער. הרבה מהחצרות עוצבו בשיתוף עם אומנים מקומיים במטרה לשלב במקום יצירות ספציפיות שמעוררות יצירתיות, סקרנות והשראה.

מגוון של מתחמי חצר פנימית ב-Gradient Canopy. צילום: מארק וויקנס (Mark Wickens).

בסופו של דבר, מטרת החצרות היא לענות על מגוון של פונקציות יומיומיות לגוגלרים. החצרות נועדו לעודד תנועה ולגרות את כלל החושים, והן גם משמשות כסימני דרך שעוזרים לעובדים להתמצא במבנה בצורה כיפית שמעוררת השראה. עיצוב הסביבות על בסיס נושאים מהטבע מחזק את הקשר בין המבנה לבין האזור שבו הוא נמצא, ומעמיק את הקשר בין המשתמשים לטבע, גם כשהם בתוך מבנים.