לעבוד יחד ולעזור זה לזה

רות פורת, הנשיאה וסמנכ"לית ההשקעות, סמנכ"לית הכספים של Alphabet ו-Google, מדברת על האופן שבו העיצוב ההוליסטי של הפרויקט משתלב בקהילה.

5 דקות

"תכנון מעולה הוא יותר מדבר אחד – זו גישה הוליסטית, מקיפה וידידותית למשתמש. היא מאפשרת ליצור מקומות שבהם שיתוף פעולה מתרחש בצורה נוחה, בין אם זה פנים-אל-פנים או באופן וירטואלי."

– רות פורת, הנשיאה וסמנכ"לית ההשקעות, וסמנכ"לית הכספים של Alphabet ו-Google

מה הקשר האישי שלך למאונטיין ויו ולאזור?

גדלתי בפאלו אלטו. כשהייתי ילדה עברנו לשם מבריטניה דרך קיימברידג' שבמסצ'וסטס. אבא שלי היה פיזיקאי במרכז המאיץ הליניארי של סטנפורד. הסיבות העיקריות שגרמו לו להעביר את המשפחה לכאן הן תחושת החיוניות, הסקרנות האינטלקטואלית והשאיפה לעשות דברים שעוד לא נעשו. למשל, לבנות את מרסק האטום של סטנפורד. תחושת החיוניות הזו התרחבה משמעותית מאז שאבא שלי העביר אותנו לכאן.

רות פורת, סמנכ"לית הכספים של Alphabet ו-Google בוועידת COP26 בגלזגו שבסקוטלנד.

מה כל כך מיוחד באזור הזה לדעתך?

יש כאן תרבות ממכרת של חדשנות. זה תמיד הנושא שכולם מדברים עליו. כמעט כולם מחויבים ליצירת שינוי בעולם. זו המוטיבציה שמניעה אותנו ב-Google וב-Alphabet, ואני מאמינה שעוד הרבה אחרים, ושבגללה אנחנו בוחרים לחיות ולעבוד כאן. אנשים בעמק שואפים ליצור את העתיד שכולנו מקווים לו, ולכן זה אחד המקומות הכי מיוחדים בעולם לדעתי.

מה הקשר בין Google לבין מאונטיין ויו?

בשביל Google, מאונטיין ויו היא הבית משנת 1999, ונראה שנישאר פה עוד הרבה שנים. בחרנו למקם את המשרדים הראשיים של Google במאונטיין ויו כי אנחנו אוהבים להיות פה, מכל בחינה. אנחנו נהנים מהיופי של המפרץ, מהקרבה לאוניברסיטאות, מהסביבה שמתאימה למשפחות ומההזדמנות לעבוד בעיר שממוקמת במרכז של עמק הסיליקון.

הרבה מהעובדים שלנו גם עובדים וגם גרים במאונטיין ויו, ואחד מערכי החברה הוא שכנות טובה. לאורך השנים השקענו מיליוני דולרים בקהילה – חילקנו מענקים לקרן החינוך של מאונטיין ויו (Mountain View Educational Foundation) כדי לתמוך בלימודי מדע וטכנולוגיה, לשירות ההסעות הקהילתי במאונטיין ויו (Mountain View Community Shuttle), לשירותים שעוזרים למנוע מצב של חוסר בית ולסייע לחסרי בית, וגם לפרויקטים של שיקום אקולוגי כמו מאגר המים בצ'רלסטון, ואלו רק דוגמאות ספורות.

אנחנו גם גאים מאוד על כך שמדי שנה, גוגלרים מתנדבים במשך אלפי שעות בארגונים שממוקמים במאונטיין ויו, כולל סוכנות השירותים לקהילה של מאונטיין ויו (Community Services Agency of Mountain View), הארגון Silicon Valley Bicycle Exchange, בתי הספר במאונטיין ויו והמוזיאון המדהים להיסטוריה של המחשבים.

איך Gradient Canopy ו-Bay View מעמיקים את הקשר הארוך של Google עם האזור?

המבנה של Gradient Canopy הוא הראשון שהקמנו משלב הרעיון ועד לביצוע במאונטיין ויו. חשבנו המון על הדרך הטובה ביותר להקים פרויקט שמגשים את חזון העיר לפיתוח של נורת' ביישור (North Bayshore) בעתיד. עיצבנו את Gradient Canopy בכוונה לשנות את האופן שבו אנשים רגילים לחשוב על מקום העבודה. רצינו להזמין אליו את הקהילה, לשלב בינו לבין הטבע שסובב אותו בצורה הרמונית, להוסיף ערך כלכלי גבוה לעיר וגם לתמוך בעובדים שלנו, שאוהבים לחיות ולעבוד במאונטיין ויו.

עוד לפני המגיפה, חלק מהיתרונות הגדולים של מרחבי העבודה של Google היו הבריאות, הקיימוּת והפרקטיות שלהם, וקצת מהמאפיינים של Google שהוספנו להם. תכנון מעולה מוביל למקום שאנשים רוצים להיות בו. הבנו כמה זה נכון כשכמעט חצי מכלל העובדים שלנו ברחבי העולם חזרו למשרדים מרצונם, כשהיה מספיק בטוח לפתוח אותם שוב. עכשיו, בפרויקטים שאנחנו בונים מאפס, אנחנו יכולים לקיים הרבה מהמחויבויות האלה וליישם את הלקחים שהפקנו במרחב שמשרת גם את הקהילה המקומית. אנחנו מקפידים להתמקד ביצירת מעורבות בקהילה דרך המרחבים האלה, וגם לפתח חוסן ולהגביר את הבריאות הכללית.

עיבוד מחשב שבו רואים את הנוף של הסביבה מהלובי במרכז האירועים של ביי ויו (Bay View), עם מנהרת רוח של נאס"א ברקע.

תוכלי להרחיב על ההגדרה של Google ל"תכנון מעולה"?

תכנון מעולה הוא יותר מדבר אחד – זו גישה הוליסטית, מקיפה וידידותית למשתמש. הגישה הזו משלבת הזדמנויות לבלות עם אנשים, ללמוד, לשתף פעולה ולהתרכז בעבודה. היא מאפשרת ליצור מקומות שבהם שיתוף פעולה מתרחש בצורה נוחה, בין אם זה פנים-אל-פנים או באופן וירטואלי.

איך הגישה הזו מאפיינת רעיונות ספציפיים שהנחו את העיצוב של Bay View ו-Gradient Canopy?

המוטו של מייסדי Google הוא "להתמקד קודם כל במשתמש, ורק אחר כך בכל השאר". יישמנו אותו גם בעיצוב המשרדים שלנו מההתחלה. בפרויקט הזה, הסתמכנו על עקרונות מדעיים ונתונים ממחקרים רבים שהצטברו עם השנים, שבהם ניסו להבין מה עוזר לעובדים להיות הכי פרודוקטיביים ויצירתיים.

הרעיון הראשון שבחנו היה שינוי של 180 מעלות במשרד – לשנות מקצה לקצה את הקשר בין מרחבים לריכוז ומרחבים לשיתוף פעולה, ואת הקשר שלהם למרחב פתוח או סגור. כלומר, במקום מרחב עבודה פתוח, שבו לפעמים קשה להתרכז, תכננו נישות סגורות. מצד שני, במקום שחדרי הישיבות יהיו סגורים, תכננו מגוון רחב יותר של מרחבים לשיתוף פעולה, שהם יותר פתוחים וקל להתאים אותם לסוגים השונים של שיתופי הפעולה בצוות. מובן שטכנולוגיה היא מרכיב חשוב במרחבים שיתופיים כאלה, כי בעזרתה חברי צוות יכולים להשתתף גם מרחוק. הצבנו את הנישות הסגורות יותר לצד מרחבים לשיתוף פעולה, כך שאנשים יכולים לעבור ביניהם במהירות לפי הצורך.

עיבוד מחשב של הקומה השנייה וכל השכונות בסביבה.

הרעיון הגדול הבא קשור להשפעה החיובית של קרבה לטבע (ביופיליה) על התפקוד הקוגניטיבי. הקפדנו לשלב במשרדים שלנו עיצוב ביופילי במשך שנים. הכנסנו היבטים טבעיים בולטים למשרדים, כמו חומרים בריאים וטבעיים, תבניות, השמעת צלילים מהטבע, שמירה על טמפרטורות נוחות, זרימת אוויר שאפשר לכוונן ותאורה שמתאימה לשעון הביולוגי.

אולי חלק מהאמצעים הביופיליים והאמצעים לשמירה על איכות האוויר נראים מוגזמים מבחוץ, אבל יש גם סיבות כלכליות להכניס אלמנטים טבעיים ואוויר בריא יותר למקום העבודה. המטרה הסופית היא לשפר את איכות החיים של האנשים. אם העובדים בריאים ומרוצים, ויש להם תנאים להפיק מעצמם את המיטב בעבודה, כולם מרוויחים, גם החברה.

מה הקשר בין כל מה שפירטת לבין היעדים הגדולים יותר של Google בתכנון מבנים שממוקדים בקהילה?

היעד שלנו הוא לפתח קשרים עם הקהילה המקומית ולהשתלב בה, במרחבים תוססים בקומת הקרקע שמתאימים לאווירה הקהילתית שבה אנחנו עובדים וחיים. מבחינתנו, להשקעה במקומות יש ערך לטווח ארוך והיא משקפת את הערכים שלנו ושל הקהילה יחד.

הראיון פורסם במקור במאי 2022